Συνάντηση του προεδρείου της ΕΕΠΑΒΕ με την Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας και Κοιν. Αλληλεγγύης ΠΚΜ κ. Μελίνα Δερμεντζοπούλου

meeting with mrs Dermetzopoulou

Συνάντηση του προεδρείου της ΕΕΠΑΒΕ με την Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας και Κοιν. Αλληλεγγύης ΠΚΜ κ. Μελίνα Δερμεντζοπούλου

  • 24 Φεβρουαρίου 2022
  • |
  • eepabe

Συνάντηση με την νέα  Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας και Κοιν.Αλληλεγγύης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Μελίνα Δερμεντζοπούλου  είχε την Τρίτης 22/2/22 η διοίκηση της Ένωσης Επαγγελματιών Αισθητικών Β.Ελλάδος.

Σε φιλικό πλαίσιο η Πρόεδρος της ΕΕΠΑΒΕ και τα μέλη της διοίκησης   συζήτησαν με την Αντιπεριφερειάρχη για τις ανάγκες του κλάδου της αισθητικής και κοσμητολογίας και  για το νέο νομοθετικό πλαίσιο όπου γίνονται οι αδειοδοτήσεις των εργαστηρίων αισθητικής.

Παράλληλα αναφέρθηκε η διασφάλιση των επαγγελματικών δικαιωμάτων καθώς και η ακαδημαϊκή θωράκιση του κλάδου.

Η κ.Αντιπεριφερειάρχης δεσμεύτηκε ότι η περιφέρεια υγείας θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό της  ΕΕΠΑΒΕ τόσο σε θεσμικό όσο και ουσιαστικό επίπεδο.

Στην συνάντηση παρευρέθηκαν η Πρόεδρος κ. Εύη Μωυσόγλου, η Αντιπρόεδρος κ.Αναστασία Ζαγκλακά, η Γεν.Γραμματέας κ. Ευγενία Γραβαλά και η Ταμίας κ. Ιωάννα Καλογήρου, οι οποίες είναι συγχρόνως και μέλη της επιτροπής αδειοδότησης της υγειονομικής υπηρεσίας.

Λίγα λόγια για το νέο νομοθετικό πλαίσιο αδειοδότησης των εργαστηρίων αισθητικής.

Η νέα ΚΥΑ (με αριθμό Γ1β/οικ.67591/30-10-2021 ΦΕΚ Β’ 5027) ήρθε για να αλλάξει τον τρόπο που αδειοδοτούνται τα εργαστήρια αισθητικής, τα πολυδύναμα ινστιτούτα και τα διαιτολογικά γραφεία. Η βασική αλλαγή στον τρόπο αδειοδότησης είναι ότι ο ενδιαφερόμενος επαγγελματίας που πρόκειται να λειτουργήσει εργαστήριο αισθητικής  μπορεί να συμπληρώσει την αίτηση ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα του gov.gr και εφόσον έχει όλα από τον νόμο προβλεπόμενα δικαιολογητικά, να εκδοθεί η άδεια. Η νέα διαδικασία μειώνει κατά πολύ τον χρόνο  έκδοσης  αδείας καθώς πλέον υποχρεούνται οι υπηρεσίες να επικοινωνούν μεταξύ τους ώστε να μην αναγκάζεται  ο ενδιαφερόμενος  να περιφέρεστε από υπηρεσία σε υπηρεσία. Επιπλέον ο νέος νόμος  αυστηροποιεί τις ποινές που προβλέπονται  για αδειοδοτημένα εργαστήρια αισθητικής που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου, όπου σε περίπτωση ελέγχου θα έρχονται  αντιμέτωπα  με πρόστιμα αξίας έως 4000 ευρώ ενώ  στα πολυδύναμα κέντρα ,το πρόστιμο θα φτάνει έως τις  20.000 ευρώ.

Ευχαριστούμε πολύ τα ενημερωτικά site typologos και politismika που κάλυψαν δημοσιογραφικά την συνάντηση μας.