Ιστορία

H ΕΕΠΑΒΕ ιδρύθηκε το 1966 και μετρά ήδη 56  χρόνια λειτουργίας. Αρχικά στεγάστηκε στην οδό Μητροπολήτου Ιωσήφ 10 και αργότερα στην Τσιμισκή 71.

Όλα αυτά τα χρόνια τα μέλη του συλλόγου συμμετέχουν ενεργά για την πραγμάτωση των σκοπών του συλλόγου που είναι η καλλιέργεια της ενωτικότητας, του εθελοντισμού και τις προάσπισης των δικαιωμάτων των Αισθητικών.

Αριθμεί 206 μέλη και σε όλα αυτά τα χρόνια διετέλεσαν τριετείς θητείες αξιόλογοι συνάδελφοι και εξίσου δραστήρια και ενεργά μέλη. Σε όλη αυτή τη διαδρομή έως σήμερα η ΕΕΠΑΒΕ είχε πάντα βροντερή παρουσία στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο, σε δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα με αμέριστο ενδιαφέρον για την προβολή του κλάδου και των μελών του με κυρίαρχο χαρακτηριστικό την εξωστρέφεια και την αγάπη για την αισθητική.

Το Φεβρουάριο του 2019 η ΕΕΠΑΒΕ παρέλαβε βραβείο που δόθηκε τιμής ένεκεν στη συνάδελφο Μερόπη Ζήση η οποία υπήρξε πρωτοπόρος στην ίδρυση του συλλόγου. Επιπλέον η ΕΕΠΑΒΕ έχει βραβευτεί για την πλούσια κοινωνική της δράση, και αυτό αποδεικνύει η στήριξη προς τη καμπάνια του συλλόγου Άλμα Ζωής για την ενημέρωση και πρόληψη του καρκίνου του μαστού.

Επιπλέον, η ΕΕΠΑΒΕ επί συναπτά πρόσφερε σχολικό εξοπλισμό προς τα παιδικά χωριά SOS. Το Δεκέμβριο του 2020 ο Σύλλογος κινητοποιήθηκε άμεσα απέναντι στην οικονομική δυσχέρεια που αντιμετώπιζαν τα παιδικά χωριά καθώς απειλούνταν η λειτουργία τους. Τέσσερα ινστιτούτα συναδέλφων ανέλαβαν να συγκεντρώσουν πλήθος προϊόντων όπως τρόφιμα και ηλεκτρικές συσκευές και η ΕΕΠΑΒΕ πρωτοστάτισε στην ευαισθητοποίηση μεγάλων εταιριών για να πραγματοποιηθούν σημαντικές χορηγίες.

Στη πολυετή ύπαρξη της ΕΕΠΑΒΕ, κορυφαίο γεγονός αποτελεί η συμμετοχή δέκα μελών της που επιλέχθηκαν με ειδικά κριτήρια, στο πρόγραμμα Erasmus. Τα μέλη είχαν την ευκαιρία να μεταβούν στη Ρώμη όπου έλαβαν εκπαίδευση στο ίδρυμα Academia Silvestrini, στο αντικείμενο της ρεφλεξολογίας. Αυτό σηματοδοτεί μία επιτυχία για το σύλλογο καθώς προωθούνται προγράμματα διεθνούς εμβέλειας προς τα μέλη τα οποία λαμβάνουν πολύτιμη γνώση και κατά συνέπεια προσφέρουν εξελιγμένες υπηρεσίες που συμβαδίζουν με τους στόχους της Ένωσης για τη δια βίου μάθηση των μελών του.

Συνολικά, η ΕΕΠΑΒΕ είναι μια Ένωση που σε όλη τη πορεία της έχει ως έμβλημα την αμέριστη αγάπη για το αντικείμενο της Αισθητικής σε σύζευξη με τη κοινωνική διάσταση του επαγγέλματος και των υπηρεσιών του ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΥ.

Κοινό όραμα της Ένωσής μας είναι να αναδείξουμε την επιχειρηματική υπόσταση των μελών μας. Στόχος μας είναι τα μέλη μας να βρίσκονται στην κορυφή της πυραμίδας των αισθητικών φροντίδων σε διαρκή σύμπνοια με την αγορά.

Αποστολή μας να εξασφαλίσουμε τον υγιή διάλογο μεταξύ των μελών μας ενθαρρύνοντας παράλληλα νέους παράλληλα να ενταχθούν στην Ένωση μας, καθιστώντας μας ικανούς να διαθέτουμε βροντερή παρουσία όχι μόνο στο κλάδο της ομορφιάς αλλά και στον ευρύτερο επιχειρηματικό χώρο.

  • Κοινωνικό πρόσωπο και δράσεις με αγάπη και σεβασμό στο συνάνθρωπο
  • Δημιουργία και προσφορά στους πελάτες μας μέσω της γνώσης και εμπειρίας μας
  • Αφοσίωση στη γνώση και πάθος για  εξέλιξη μέσω της διαρκούς αναζήτησης και επιμόρφωσης

«Ο Αισθητικός Κοσμητολόγος ενσαρκώνει την έννοια του Ωραίου του Όμορφου και του Υγιούς σε μία πλήρη ισορροπία μέσω της δράσης του και της αποκλειστικής ικανότητάς του να χαρίζει στο πελάτη σωματική και συναισθηματική ευημερία».

15+ Συνεργάτες

Χορηγοί & συνεργάτες που στηρίζουν την ΕΕΠΑΒΕ αλλά και τον κλάδο της Αισθητικής & Κοσμητολογίας

200+ Ινστιτούτα

Ινστιτούτα αισθητικής με νόμιμη άδεια λειτουργίας εργαστηρίου αισθητικής στη Β.Ελλάδα