Χρήση μηχανημάτων λέιζερ (laser)


Χρήση μηχανημάτων λέιζερ (laser)

  • 8 Μαρτίου 2023
  • |
  • eepabe

Απαντητική επιστολή της ΕΕΠΑΒΕ στον Υπουργό Υγείας κ.Θάνο Πλεύρη

Η ΕΕΠΑΒΕ απάντησε με επιστολή στον Υπουργό Υγείας, στην εισήγηση που έκανε ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος σχετικά με την χρήση μηχανημάτων laser αποτρίχωσης, ενώ στο πλευρό της στάθηκε και η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Εμπόρων Θεσσαλονίκης με επιστολή στήριξης προς τον Υπουργό αλλά και κοινοποίηση αυτής στην ΓΕΣΕΒΕΕ.

Πιο συγκεκριμένα η ΕΕΠΑΒΕ αναφέρετε στο νομικό πλαίσιο που ισχύει από το 1969 έως και σήμερα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, ενώ αναφέρθηκε εκτενέστερα στο πρόγραμμα σπουδών του τμήματος Αισθητικής και Κοσμητολογίας του ΤΕΙ καθώς και του τομέα Αισθητικής και Κοσμητολογίας του ΠΑ.ΔΑ. Ζωτικής σημασίας ήταν και η γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου του Π.Ι.Σ όπου αποφαίνεται πως “οι πτυχιούχοι του τμήματος αισθητικής έχουν δικαίωμα να διενεργούν την πράξη της αποτρίχωσης, είτε σε συνεργασία με ιατρούς (αρ. 1 περ. γ), είτε σε εργαστήρια αισθητικής (αρ.1 περ. 3). “

Κλείνοντας η επιστολή αναφέρει ότι “ανάγεται σε θέμα ύψιστης σημασίας για τον κλάδο των Αισθητικών Κοσμητολόγων η διαφύλαξη των θεμελιωδών επαγγελματικών μας δικαιωμάτων, εξασφαλίζοντας παράλληλα την στήριξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας και των μικρών προσωπικών επιχειρήσεων που είναι ιδιοκτησία των Αισθητικών Κοσμητολόγων.

ολόκληρη την επιστολή της ΕΕΠΑΒΕ θα την δείτε παρακάτω ενώ μπορείτε να την κατεβάσετε εδώ

Ολόκληρη η επιστολή της ΟΕΕΘ θα την δείτε παρακάτω, ενώ μπορείτε να την κατεβάσετε εδώ