Η φάρμα των λοιμωξιολόγων


Η φάρμα των λοιμωξιολόγων

 • 20 Απριλίου 2021
 • |
 • eepabe

Το χρονικό της κακοποίησης και εξόντωσης των αισθητικών-κοσμητολόγων

Όσοι έχουν διαβάσει την φάρμα των ζώων του Τζώρτζ Όργουελ, ήταν υποψιασμένοι για το πως όταν η εξουσία συγκεντρώνετε σε μια ομάδα ατόμων, με την απειλή του φόβου μπορούν να χειραγωγήσουν μέχρι εσχάτου το πλήθος.

Στη δική μας περίπτωση εδώ και ένα χρόνο προσπαθούν να μας σώσουν μια ομάδα γιατρών και πολύ σεβαστών επιστημόνων, οι οποίοι όμως απειλούν ότι αν δεν τους ακούσουμε θα πεθάνουμε όλοι. Και ενώ μέσα στην ομάδα αυτή υπάρχουν σχετικές ειδικότητες που το γνωστικό τους αντικείμενο είναι συναφές με την υγειονομική κρίση, στην επιτροπή εμφανίζεται και ένας πλαστικός χειρούργος.Η ερώτηση μου είναι, “πόσο χάλια μπορεί να μας κάνει αυτός ο Covid-19, που θα χρειαστούμε τις συμβουλές και υπηρεσίες του πλαστικού χειρουργού;”

Η ερώτηση μου είναι, “πόσο χάλια μπορεί να μας κάνει αυτός ο Covid-19, που θα χρειαστούμε τις συμβουλές και υπηρεσίες του πλαστικού χειρουργού;”

 Έχει περάσει ένας χρόνος και ευτυχώς δεν έχει αλλάξει τίποτα στην εμφάνιση μας, εκτός βέβαια εάν η συνδρομή του πλαστικού είναι για τις παρενέργειες από το εμβόλιο που όπως έλεγαν μπορεί να μας φύτρωνε ουρά ή οτιδήποτε άλλο ευφάνταστο μας έχει δείξει κατά καιρούς η αγαπημένη μας marvel.  Δόξα τω Θεώ μέχρι στιγμής οι εμβολιασμοί προχωρούν με πολύ καλούς ρυθμούς και κανένας παππούς ή γιαγιά δεν έβγαλαν ουρά ή λέπια. Για ποιο λόγο όμως υπάρχει ένας πλαστικός χειρούργος στην εξαίρετη ομάδα των ανεξάρτητων αρίστων ιατρών που θα μας σώσουν;

Για ποιο λόγο όμως υπάρχει ένας πλαστικός χειρούργος στην εξαίρετη ομάδα των ανεξάρτητων αρίστων ιατρών που θα μας σώσουν;

Για ποιο λόγο όμως υπάρχει ένας πλαστικός χειρούργος στην εξαίρετη ομάδα των ανεξάρτητων αρίστων ιατρών που θα μας σώσουν; Ο πλαστικός χειρουργός είναι ο πρόεδρος του πανελληνίου ιατρικού συλλόγου και ο ρόλος του είναι συνδικαλιστικός. Είναι εκεί για να διαφυλάξει τα συμφέροντα του κλάδου του, να πει όχι στις επιτάξεις των ιδιωτών ιατρών, όταν  οι γιατροί στα δημόσια νοσοκομεία είχαν ξεπεράσει τους εαυτούς τους, είχαν να δουν μέρες τις οικογένειες τους και είχαν να κοιμηθούν 24ωρα. Είναι εκεί, την στιγμή που έχει παραλύσει η οικονομία της χώρας, για να πει ότι οι γιατροί θα μπορούν να κάνουν botox και να σώζουν ανθρώπινες ζωές κάνοντας αποτρίχωση μπικίνι, ενώ δεν θα σταματήσουν και οι πλαστικές επεμβάσεις. Είναι εκεί για να κάνει τα στραβά μάτια, κάθε φορά που στην τηλεόραση εμφανίζεται η έγκριτη δημοσιογράφος συνεργάτης γνωστών ιατρικών κέντρων που εφαρμόζουν αισθητική, που λέει ότι ο κόσμος πατάει το 1 στο sms (επίσκεψη σε γιατρό) για να πάει στα medi… να πιει το καφεδάκι του, να μιλήσει για την εμφάνιση του, να κάνει κρυολιπόλυση  και να ξεσκάσει. Είναι εκεί για να επιμείνει στα κλειστά ινστιτούτα αισθητικής, γιατί αυτά είναι η αιτία του κακού. Φυσικά και δεν είναι τα ινστιτούτα αισθητικής η αιτία του κακού αλλά είναι ο κύριος ανταγωνιστής των ιατρών που παρέχουν αισθητικές πράξεις και η καταστροφή του κλάδου τους θα φέρει ευημερία στον κλάδο των γιατρών, που το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει επιχειρηματίες, έχοντας ιδρύσει ιατρικά κέντρα αισθητικής και πουλάνε αισθητικές περιποιήσεις, (επιμένω στο πουλάνε γιατί τις αισθητικές πράξεις στα κέντρα αυτά, τις ενεργούν αισθητικοί και όχι ιατροί).

Γιατί είναι ανοιχτά τα κέντρα περιποίησης άκρων και όχι τα ινστιτούτα αισθητικής;

Τα κέντρα περιποίησης άκρων άνοιξαν μαζί με τα κομμωτήρια την περίοδο των Χριστουγέννων με την προσωπική παρέμβαση του Υπουργού Ανάπτυξης, γιατί όπως ανέφερε είχε πολύ μεγάλη πίεση από τους επαγγελματίες του χώρου αλλά και διότι υπάρχει μεγάλο ποσοστό  μαύρης εργασίας.

Εάν δηλαδή διαμαρτύρεσαι και παρανομείς έχεις πολύ μεγάλη πιθανότητα να εισακουστείς από τους υπουργούς και να δικαιωθείς. Εάν είσαι νομοταγής θεωρείσαι αγαθός και ακίνδυνος οπότε και δεν υπάρχει περίπτωση να δικαιωθείς.

Φυσικά κανένας δεν είχε δει ότι οι ΚΑΔ είναι μπερδεμένοι (κάποιοι στο υπουργείο οικονομικών το είχαν αναφέρει και είχαν επιστήσει την προσοχή  και στην πρώτη επανεκκίνηση του Μαΐου του 2020 άνοιξε σύσσωμος ο ΚΑΔ)και μέσα σε ένα κέντρο περιποίησης άκρων ή σε ένα κομμωτήριο μπορεί κάποιος να δεχθεί υπηρεσίες αισθητικής. Για παράδειγμα το διάστημα αυτό που τα ινστιτούτα αισθητικής είναι κλειστά μπορεί κάποιος να λάβει τις παρακάτω υπηρεσίες από τα αντίστοιχα επαγγέλματα:

 • αποτρίχωση : Από κομμωτήρια και νυχάδικα
 • αποτρίχωση laser: από κομμωτήρια, νυχάδικα και ιατρεία
 • κρυολιπόλυση: από ιατρεία και γραφεία διατροφολόγων
 • αδυνάτισμα: από ιατρεία, φυσιοθεραπευτήρια, γραφεία διατροφολόγων,
 • καθαρισμό προσώπου: από κομμωτήρια, νυχάδικα και ιατρεία
 • περιποίηση πρόσωπου, ενυδάτωση, αντιγήρανση : από Ιατρεία, κομμωτήρια και νυχάδικα.
 • Αποτρίχωση/περιποίηση φρυδιών και βλεφαρίδων: από κομμωτήρια και νυχάδικα.

Εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς ότι το να μένουν κλειστά τα ινστιτούτα αισθητικής δεν εξυπηρετεί την υγεία του κόσμου αλλά συμβάλει στην κακοποίηση και  βιασμό ενός κλάδου, του κλάδου των αισθητικών-κοσμητολόγων.

Η κυβέρνηση στέλνει τις γυναίκες στην κουζίνα

Ο κλάδος των αισθητικών είναι κατά 95% γυναικείος κλάδος και απαρτίζεται από αυτοαπασχολούμενες πτυχιούχους αισθητικούς ή από μικρές γυναικείες επιχειρήσεις που επίσης απασχολούν γυναίκες υπαλλήλους. Με το να ανοίγει η κυβέρνηση όλο τον ανταγωνισμό και να διατηρεί τα ινστιτούτα αισθητικής παροπλισμένα, στέλνει όλους αυτούς τους εργαζόμενους στην μαύρη εργασία. Κλείνοντας όλα τα μικρά νόμιμα ινστιτούτα, ο εξοπλισμός τους και το πελατολόγιο τους θα βρουν στέγη στις κουζίνες των σπιτιών τους. Εκεί που ούτε το υπουργείο οικονομικών θα μπορεί να ελέγχει αλλά ούτε και το υγειονομικό.

Φυσικά αυτά δεν είναι αυθαίρετα λόγια δικά μας, αλλά αποτέλεσμα της έρευνας του βραβευμένου με Νόμπελ Dr Χριστόφορου Πισσαρίδη και της ομάδας του οι οποίοι κλήθηκαν να βρουν τις παθογένειες του ελληνικού συστήματος και να τις εξυγιάνουν. Έτσι σύμφωνα με την  με την τελική έκθεση της επιτροπή Πισσαρίδη[1]

 “Ένας λόγος όπου η Ελλάδα στην αγορά εργασίας στις γυναίκες είναι πολύ χαμηλά στον πίνακα είναι διότι τα γυναικεία επαγγέλματα είναι κατά το πλείστων επαγγέλματα υπηρεσίας και αυτά κυρίως συμμετέχουν στην αδήλωτη εργασία. Τέτοια επαγγέλματα είναι, οικιακοί βοηθοί, baby sitters, κομμώτριες, αισθητικοί και επαγγέλματα περιποίησης άκρων.” 

Στην ίδια έκθεση, στο κεφάλαιο όραμα και στόχοι για την ελληνική κοινωνία  προτείνεται:

“Αύξηση της συμμετοχής στην αγορά εργασίας, ιδίως από τους νέους και τις γυναίκες, από το 42% και 65% σήμερα προ τος μέσο όρο των άλλων μικρών ανοικτών οικονομιών της ΕΕ, που ανέρχεται στο 62% και 73%”. 

Επιπλέον, στην ίδια έκθεση αναφέρεται ότι:

 “ένα δεύτερο στοιχείο μεταξύ των απαιτούμενων δράσεων είναι η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής Σήμερα, η κοινωνική κινητικότητα είναι χαμηλή, μεγάλες ομάδες του πληθυσμού, όπως γυναίκες και νέοι, έχουν περιορισμένες ευκαιρίες” .

Για άλλη μια φορά λοιπόν οι αδύναμες ομάδες του πληθυσμού όπως είναι οι γυναίκες και οι νέοι όχι μόνο στερούνται τις ευκαιρίες για εργασία και πρόοδο, αλλά με κρατική εντολή τους απαγορεύεται το δικαίωμα στην εργασία.

Φυσικά δεν λείπουν οι άντρες πατριάρχες παλιάς κοπής που αν και κατέχουν αξιώματα και θέσεις που σκοπό έχουν να προάγουν την ισονομία και το δικαίωμα στην εργασία όλων των ανθρώπων ανεξαρτήτου φυλής, φύλου ή θρησκείας, μας συμβούλεψαν να πάμε στην κουζίνα μας και κάνουμε σουτζουκάκια στους συζύγους μας. Φυσικά μετά μας διαβεβαίωσαν ότι αστειευόντουσαν, αλλά όταν μια γυναίκα αγωνίζεται να εργαστεί και να αντιμετωπιστεί ισότιμα σε μια κοινωνία ανδρών, αυτό το λαμβάνουμε περισσότερο σαν κακό χιούμορ που όμως δείχνει ξεκάθαρα τον τρόπο σκέψης των ανδρών παλαιάς κοπής. Και δυστυχώς υπάρχουν πολλοί τέτοιοι άντρες που κατέχουν θέσεις σε θεσμούς αλλά και κυβερνητικά πόστα, αν σκεφτεί κανείς μάλιστα ότι ελάχιστη  είναι η συμμετοχή των γυναικών σε αυτά τα πόστα μπορεί εύκολα να καταλάβει κάποιος ότι τα τσιτάτα για ισότητα και ισονομία των γυναικών είναι καθαρά για λόγους πολιτικού μάρκετινγκ.

Υπουργός Ανάπτυξης: “Ελπίζω η επιτροπή των λοιμωξιολόγων να μην παίρνει αποφάσεις με συντεχνιακά κριτήρια” 

“Ελπίζω η επιτροπή των λοιμωξιολόγων να μην παίρνει αποφάσεις με συντεχνιακά κριτήρια” είπε ο Υπουργός Ανάπτυξης σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή την 1η Απριλίου και έπλυνε τα χέρια του σαν ένας δεύτερος Πόντιος Πιλάτος, αφού πριν μας ενημέρωσε ότι έχουν έρθει στο γραφείο του χιλιάδες καταγγελίες, από αισθητικούς που δείχνουν γιατρούς να παρέχουν αισθητικές πράξεις μέσα στα ιατρεία τους,  κλέβοντας με αυτόν τον τρόπο το πελατολόγιο των ινστιτούτων αισθητικής.Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Υπουργό που ανέδειξε το πρόβλημα μας δείχνοντας μάλιστα πόσο αδύναμος είναι μπροστά στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων.  Ανέδειξε δύο προβλήματα:

 • Ότι η επιτροπή μπορεί να λειτουργεί με συντεχνιακά κριτήρια (φέρτε μου ένα σύννεφο να πέσω), κάτι που δεν μπορεί φυσικά να γίνει όταν στην επιτροπή παίρνει μέρος ο Πρόεδρος του πανελληνίου Ιατρικού συλλόγου (συνδικαλιστής δηλαδή που έχει εκλεχθεί από τους γιατρούς για να προασπίζεται τα συμφέροντα του κλάδου του).
 • Ότι ο υπουργός και κατ’ επέκταση η κυβέρνηση δεν έχουν την δυνατότητα (το δικαίωμα) να ασκήσουν τα καθήκοντα τους και να κυβερνήσουν δίκαια αυτό τον τόπο.

Βρισκόμαστε λοιπόν σε μια υφαρπαγή της εξουσίας από τους λοιμωξιολόγους. Μετά την χούντα των συνταγματαρχών έχουμε την χούντα των ιατρών, ή καλύτερα την φάρμα των λοιμωξιολόγων.

 

 

*Το άρθρο μας το έχει στείλει συνάδελφος Αισθητικός-Κοσμητολόγος, όπου ζήτησε να διατηρηθεί η ανωνυμία του/της.


[1] Χριστόφορος Πισσαρίδης, Δημήτρης Βαγιανός, Νίκος Βέττας, Κώστας Μεγήρ,14 Νοεμβρίου 2020, Σχέδιο Ανάπτυξης για την Ελληνική Οικονομία, Τελική Έκθεση