Ανοιξιάτικες φροντίδες σε καιρό καραντίνας


Ανοιξιάτικες φροντίδες σε καιρό καραντίνας

  • 21 Μαρτίου 2021
  • |
  • enosi

Για μια ακόμη φορά η άνοιξη μας βρίσκει εν μέσω καραντίνας. Τώρα όμως δεν είναι κάτι καινούργιο, ξέρουμε να τη διαχειριστούμε καλύτερα. Βέβαια μας βρίσκει περισσότερο κουρασμένους ψυχολογικά, αλλά θα σου πρότεινα να εστιάσεις περισσότερο στον εαυτό σου. Να τον φροντίσεις, να τον κανακέψεις, να τον αγαπήσεις.

Καινούργια πράγματα

Την άνοιξη συνήθως ξεκινάμε καινούργια πράγματα. Εσύ έχεις αυτή τη διάθεση; Θα ήθελες να βελτιώσεις την διατροφή σου, να ασχοληθείς με την εξωτερική σου εμφάνιση και να βγεις από την καραντίνα πιο υγιής και ανανεωμένη;

Ίσως είχες ήδη ξεκινήσει μια τέτοια διαδικασία και το αναγκαστικό lockdown σε εμπόδισε να ολοκληρώσεις, το πρόγραμμα κυτταρίτιδας που είχες αρχίσει ή τις περιποιήσεις για το πρόσωπο που είχες προγραμματίσει στο αγαπημένο σου ινστιτούτο.

Υπάρχει τρόπος όμως να βελτιώσεις την εικόνα σου και ας είσαι στην ασφάλεια του σπιτιού σου. Αν έχεις οικογένεια και παιδιά, είναι καλό να τους βάλεις να συμμετέχουν σ’ αυτή σου την προσπάθεια. Μπορείτε να κάνετε μαζί μάσκες προσώπου, ασκήσεις γυμναστικής ή την προετοιμασία του φαγητού. Έτσι θα μοιράζεστε χρόνο μαζί, που είναι πολύ σημαντικό για την καλή ψυχολογία όλων.

Επικοινώνησε με την αισθητικό σου

Για αρχή να επικοινωνήσεις με την αισθητικό σου. Με την κατάλληλη συζήτηση θα μπορέσει να σου υποδείξει τι είναι καλύτερο για σένα (ίσως και για τα παιδιά σου, αν είναι στην εφηβεία) και πως μπορείς να το πετύχεις!

Φρόντισε τον εαυτό σου

Γίνε περισσότερο σχολαστική με την καθαριότητα του προσώπου σου. Η συστηματική χρήση της μάσκας αν και απαραίτητη για την προστασία μας, ενοχοποιήθηκε για την εμφάνιση του όρου maskne. Ενυδάτωσε την επιδερμίδα σου με ένα serum για το πρόσωπο και μη ξεχνάς το σώμα σου!

Οικογενειακό πεντικιούρ

Οργάνωσε ένα απόγευμα οικογενειακού πεντικιούρ. Τώρα που θα αρχίσουμε να φοράμε πεδιλάκια χρειάζονται ιδιαίτερη περιποίηση οι φτέρνες μας και σίγουρα θα το διασκεδάσετε όλοι μαζί.

Επένδυσε στα μάτια σου

Επένδυσε σε προϊόντα ματιών μια και αυτά προβάλλονται περισσότερο. Ένα λευκό μολύβι θα τα δείχνει πιο ξεκούραστα και λαμπερά. Μία μάσκα για αυτή την περιοχή θα ενισχύσει το αποτέλεσμα της κρέμας ματιών. Φρόντισε τα φρυδία σου. Τα περιποιημένα πάντα αναδείκνυαν το βλέμμα, τώρα ακόμη περισσότερο!

Μην παραμελείς τα χέρια σου

Μια από τις φροντίδες που δεν πρέπει να παραμελείς είναι τα χέρια σου. Με τα συχνά πλυσίματα και με τα αντισηπτικά τα χέρια αφυδατώνονται. Xρειάζεσαι μια πλούσια κρέμα φροντίδας και γαντάκια ενυδατικά που υπάρχουν στο εμπόριο.

Εμπλούτισε τα προϊόντα για το σώμα σου

Φρόντισε να εμπλουτίσεις τα προϊόντα που θα χρησιμοποιήσεις για το σώμα σου. Για να έχεις μια βελτίωση στην εμφάνιση σου σίγουρα χρειάζεσαι 3 διαφορετικά προϊόντα. Ένα που θα κάνει απολέπιση και μπορεί να είναι ένα σφουγγάρι λούφα ή ένα απολεπιστικό προϊόν. Ένα προϊόν που θα στοχεύει στο πρόβλημα που σ’ απασχολεί  (κυτταρίτιδα, λιποδιάλυση, σύσφιξη). Αλλά και ένα προϊόν που θα βοηθήσει στην ενυδάτωση της επιδερμίδας. Μη ξεχνάς, η αφυδάτωση μας οδηγεί στη γήρανση!

Όλοι ανυπομονούμε να τελειώσει η καραντίνα και να γυρίσουμε στην καθημερινότητα μας. Μέχρι τότε όμως, μπορούμε να την ομορφαίνουμε στην ασφάλεια του σπιτιού μας!