ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΣ – ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ


ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΣ – ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ

Η ομορφιά και η εξωτερική εμφάνιση παίζουν σημαντικό ρόλο στη ζωή του ανθρώπου από την αρχαιότητα. Στις σύγχρονες κοινωνίες , η περιποιημένη εμφάνιση είναι παράγοντας που επηρεάζει και καθορίζει τις προσωπικές , επαγγελματικές και κοινωνικές σχέσεις του ανθρώπου.
Η Αισθητική-Κοσμετολογία είναι η επιστήμη που ασχολείται με τη φροντίδα του δέρματος του προσώπου και του σώματος , συμβάλλοντας έτσι σημαντικά στην διατήρηση και τη βελτίωση της υγείας και της φυσικής του κατάστασης . Η έρευνα , η γνώση και η εξέλιξη της κοσμετολογίας , των ειδικών θεραπειών και των μηχανημάτων είναι όπλα στα χέρια των εξειδικευμένων επαγγελματιών , βοηθώντας τους να πετύχουν εντυπωσιακά αποτελέσματα .


Που πρέπει λοιπόν να απευθυνθούμε για να βελτιώσουμε και να διατηρήσουμε την υγιή , φυσική και νεανική εμφάνιση ; Γιατί θα πρέπει να συμβουλευτούμε τον επαγγελματία Αισθητικό;
Ο/Η Αισθητικός είναι το μόνο σωστά καταρτισμένο άτομο για να σας συμβουλέψει και να σας δώσει τις κατάλληλες οδηγίες για την φροντίδα της επιδερμίδας σας. Ο επαγγελματίας αισθητικός περιποιείται το ανθρώπινο πρόσωπο και σώμα, με στόχο τη διατήρηση ή και τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης του δέρματος και γενικότερα της εξωτερικής εμφάνισης . Αισθητικός είναι ο επαγγελματίας που παρέχει υπηρεσίες αισθητικής συνδυάζοντας καλλυντικά, μηχανήματα και γνώσεις για να βελτιώσει την αισθητική εμφάνιση ενός ατόμου. Αναλυτικότερα, εξετάζει την κατάσταση των ιστών του δέρματος του προσώπου και του σώματος και επιλέγει την κατάλληλη για την περίπτωση αγωγή (καθαρισμός προσώπου, θεραπεία ακμής, απολέπιση, αναζωογόνηση και τόνωση των κυττάρων του δέρματος, λιποδιάλυση , σύσφιξη κ.λπ.).
Ο επαγγελματίας Αισθητικός, απόφοιτος του ΤΕΙ Αισθητικής και Κοσμετολογίας έχει τις κατάλληλες γνώσεις για να κάνει διάγνωση της επιδερμίδας και να προτείνει τη σωστή καλλυντική φροντίδα που θα πρέπει να ακολουθεί κάποιος σε καθημερινή βάση , όπως και την κατάλληλη θεραπεία στο κέντρο αισθητικής που θα χρειαζόταν για τη βελτίωση της εικόνας του. Η περιποίηση προσώπου , η φροντίδα του νεανικού-λιπαρού- ακνεικού δέρματος , η αντιγήρανση, η λεύκανση , η σύσφιξη προσώπου και σώματος , η κυτταρίτιδα και η λιποδιάλυση , όπως και η αντιμετώπιση της ανεπιθύμητης τριχοφυίας είναι τα κυριότερα από τα αντικείμενα της ειδικότητας του Αισθητικού.


Ο επαγγελματίας Αισθητικός:
– Έχει ολοκληρώσει 4ετή σπουδές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση
– Έχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος
– Έχει κατάλληλο χώρο με άδεια από το υγειονομικό
– Έχει εξειδίκευση και εκπαίδευση σε νέες τεχνολογίες
– Είναι η μόνη ειδικότητα σωστά εκπαιδευμένη για να αντιμετωπίσει και να βελτιώσει το υγιές δέρμα.

Καλογήρου Ιωάννα -Αισθητικός