Αγαπητοί συνάδελφοι

έχουμε την χαρά και την αγωνία να σας ενημερώσουμε ότι το τμήμα Αισθητικής και Κοσμετολογίας του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης μπήκε τελικά σε διαβούλευση για να ενταχθεί στο Διεθνές Πανεπιστήμιο.

Το ότι μπήκε σε διαβούλευση είναι θετικό γιατι μέχρι πριν από λίγο καιρό μας μιλούσαν για το κλέισιμο της σχολής μας.

Αυτή τη στιγμή λοιπόν το τμήμα μας χρειάζεται την βοήθεια όλων μας.

Τι πρέπει να κάνουμε ;

Πηγαίνουμε όλοι στη διαβούλευση στο άρθρο 11 και κάνουμε σχόλια

http://www.opengov.gr/ypepth/?p=4717#comments

 

Και κάνουμε σχόλια με το όνομα μας και την ιδιότητα μας, καλό είναι αν δεν έχετε πρόβλημα να γράψετε τον αριθμό πτυχίου σας ή το επαγγελματικό σας ΑΦΜ έτσι ώστε να φανεί ότι είστε αληθινό προσωπο και να έχει μεγαλύτερη βαρύτητα το σχόλιο σας.

Μπορείτε να ξεκινήσετε γράφοντας

Αξιότιμε κ.Υπουργέ

 

Τα επιχειρήματα που ο σύλλογος,  επαγγελματιών αισθητικών αλλά και ο συλλογος ΣΑΑΤΕ εκπαιδευτικών αισθητικών, προβάλουν είναι :

 

Οι απόφοιτοι Αισθητικής και Κοσμητολογίας απασχολούνται κυρίως στον ιδιωτικό τομέα και συμβάλουν στην οικονομία

 

. Το μεγαλύτερο ποσοστό των αποφοίτων είναι παράλληλα και επιχειρηματίες με προσωπικό και συμβάλουν στην μείωση της ανεργίας

 

. Έχουν 0% ανεργία και άμεση απορρόφηση από την αγορά. Είναι επιβεβλημένο ο Αισθητικός να έχει επιστημονική κατάρτιση διότι το πεδίο που δουλεύει έχει επίκεντρο τον άνθρωπο

 

. Ο τομέας της ομορφιάς είναι ο μεγαλύτερα αναπτυσσόμενος αυτή τη στιγμή στον κόσμο και υπολογίζετε να φτάσει στα  805,61 δις δολάρια μέχρι το 2023 η Ελλάδα θα μείνει έξω;

 

.Το τμήμα Αισθητικής και Κοσμητολογίας μπορεί να συντηρηθεί στο μέλλον μέσα από ερευνητικά προγράμματα νέων τεχνολογιών

 

. Η Αισθητική και Κοσμετολογία είναι ένα από τα πιο δημοφιλή τμήματα κατά την προτίμηση των φοιτητών

 

. Το μεγαλύτερο ποσοστό των αποφοίτων είναι γυναίκες και αυτό συμβάλει στην γυναικεία επιχειρηματικότητα

 

Ο κλάδος της αισθητικής συνδέεται άμεσα με τον τομέα του ιαματικού τουρισμού, στελεχώνοντας με αποφοίτους τους χώρους του.
Θα ήταν υπέροχο  να προβάλετε και τα δικά σας επιχειρήματα έτσι ώστε να υπάρχει πλουραλισμός στα σχόλια .

Τελειώνοντας καλό είναι να βάλετε τα στοιχεία της εταιρίας σας σαν υπογραφή .

 

Τελειώνοντας καλό είναι να βάλετε τα στοιχεία της εταιρίας σας σαν υπογραφή .Στο τέλος της διαδικασίας, για να υποβάλετε το σχόλιο σας, θα σας ζητηθεί να κάνετε μια μικρή μαθηματική πράξη, ο λόγος είναι για να αποφευχθεί η συμμετοχή αυτοματοποιημένων μηνυμάτων.

 

Το σχόλιο σας δεν θα εμφανιστεί άμεσα, μην απογοητεύεστε, μετά από επικοινωνία με το υπουργείο ενημερωθήκαμε ότι τα σχόλια ελέγχονται για απρεπές περιεχόμενο και εμφανίζονται μετά από 1- 2 μέρες.

Παράλληλα θα ήθελα να σας ζητήσω να στηρίξετε την δράση των φοιτητών δίνοντας εθελοντικά αίμα εσείς, οι φίλοι και οι συγγενείς σας,  σε όλα τα αιμοδοτικά κέντρα της χώρας γράφοντας ότι είναι από το τμήμα Αισθητικής και Κοσμητολογίας για την Μεσογειακή Αναιμία.

Θα θέλαμε να προβάλουμε αυτή την πράξη των φοιτητών που αντί να κάνουν καταλήψεις ή αποχή από τα μαθήματά τους επέλεξαν έναν τόσο ενδιαφέρον τρόπο να διαμαρτυρηθούν. Για τον λόγο αυτό θα θέλαμε να βγάλετε φωτογραφία και να γράψετε από κάτω τα #MinKleineisTinSxoliMou και #AisthitikiSOSΑυτή τη στιγμή η σχολή μας μας χρειάζεται όσο ποτέ . Είναι χρέος μας να την στηρίξουμε.

 

Σας χρειαζόμαστε όλους

Με τιμή 

το ΔΣ της ΕΕΠΑΒΕ

Θεσσαλονίκη 5/9/2018

Έχουμε την χαρά να σας ανακοινώσουμε 
ότι σήμερα το πρωί συναντήθηκαν μέλη του ΔΣ και συγκεκριμένα η πρόεδρος Φωτεινή Κλιάνη, η γραμματέας Μαρία Παπαδοπούλου, η αντιπρόεδρος Περιστέρα Χατζηχαραλαμπίδου, η ταμίας Ιωάννα Καλογήρου και η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων Νίκη Μπανάσα της ΕΕΠΑΒΕ με τον πρύτανη κ.Τζιώνα και τον αντιπρύτανη κ.Αδαμίδη  του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και ενημερώθηκαν ότι το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης πρόκειται να συγχωνευτεί με το Διεθνές Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Και η πρυτανεία καθώς και η ΕΕΠΑΒΕ συμφώνησαν στην κοινή συνεργασία   με σκοπό την καλύτερη λειτουργία του Ιδρύματος.
Η ΕΕΠΑΒΕ και οι επαγγελματίες αισθητικοί  βρίσκονται πάντα στο πλευρό του τμήματος Αισθητικής του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και στηρίζουν  τους φοιτητές, τους καθηγητές και το διοικητικό προσωπικό του.


Με τιμή 
το ΔΣ της ΕΕΠΑΒΕ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι η Ένωση Επαγγελματιών Αισθητικών εγκρίθηκε στο πρόγραμμα του ΙΚΥ erasmus+ Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση με θέμα «ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΤΗΣ ΡΕΦΛΕΞΟΛΟΓΙΑΣ».

Στο πρόγραμμα αυτό θα λάβουν 10 τακτικά μέλη της ΕΕΠΑΒΕ τα οποία είναι οικονομικά τακτοποιημένα και θα επιλεχθούν από την επιτροπή του ΔΣ της ΕΕΠΑΒΕ και εφόσον έχουν συμπληρώσει την αίτηση με το σχετικό ερωτηματολόγιο.

 

H μέγιστη κοινοτική επιχορήγηση θα είναι 19.050 ευρώ.

 

Αίτηση και ερωτηματολόγιο

Συμπληρώστε το ερωτηματολόγιο και την αίτηση πατώντας το παρακάτω link aitisi

οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 15/9/2018

 

Πληροφορίες για το πρόγραμμα

Θέμα : «ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΤΗΣ ΡΕΦΛΕΞΟΛΟΓΙΑΣ».

Ημερομηνία : 4 έως 13 Φεβρουαρίου 2019

Τόπος : Ρώμη, Ιταλία

Σχολή: Accademia degli Operatori olistici(AdΟol), στη Via Carlo Emilio Gadda 156, στη Ρώμη

www.coeur.it

 

Πιστοποιητικά : Ευρωπαϊκό πιστοποιητικό κατάρτισης Europass , που μας παρέχει τη δυνατότητα να εργαστούμε σε εφαρμογές Ρεφλεξολογίας στο εξωτερικό.

 

θα συμμετέχουν 10 τακτικά μέλη της ΕΕΠΑΒΕ (οικονομικώς τακτοποιημένα μέλη της Ένωσης)

 

Αναλυτικά το Πρόγραμμα

ΔΕΥΤΕΡΑ: 04/02/19

Υποδοχή από το προσωπικό της COEUR

Υποδοχή από το προσ/κό της Accademia degli Operatori olistici(AdΟol), στη Via Carlo Emilio Gadda 156, στη Ρώμη

4 ώρες κατάρτιση σχετικά με:

Τι είναι η Ρεφλεξολογία. Ιστορικό - εξέλιξη .

Η Ρεφ/γία ως ολιστικό σύστημα διασφάλισης της υγείας

Διαχωρισμός Ρεφ/γίας - Ιατρικής

Συμβολή της Ρεφ/γίας στη "θεραπεία" ασθενειών, ανακούφιση από τα συμπτώματα της νόσου, αλλά και συμβολή στη σωματική ευεξία.

Μαθησιακά αποτελέσματα: Οι καταρτ/νοι θα κατανοήσουν : τι είναι η Ρεφλεξολογία και ποια είναι η συμβολή της στη "θεραπεία" ασθενειών που οφείλονται σε δυσλειτουργία οργάνων, λόγω ενεργειακών μπλοκαρισμάτων.

ΤΡΙΤΗ:05/02/19

Επανάληψη του προγρ/τος της 04/02/19

ΤΕΤΑΡΤΗ: 06/02/19

Κατ/ση στα εργαστήρια της AdΟol, για 4 ώρες.

Οι καταρ/νοι θα μάθουν για:

Ποια είναι τα μεσημβρινά σημεία. Η θέση τους στο ανθρώπινο σώμα (αυτιά, παλάμες , πέλματα)

Ροή Ενέργειας στο ανθρώπινο σώμα, το μπλοκάρισμα της ενέργειας, τα μηνύματα που φθάνουν στον εγκέφαλο μέσω των μεσημβρινών σημείων.

Ανακάλυψη της λειτουργικής κατάστασης των εσωτ. οργάνων και του σκελετικού συστήματος.

Επαναφορά της εσωτ. ισορροπίας στο ανθρώπινο σώμα και τη κυτταρική αναζωογόνηση, με τη βοήθεια της Ρεφ/γίας.

Μαθησιακά αποτελέσματα: Οι καταρτ/νοι θα μάθουν: ποιά και που είναι τα Μεσημβρινά σημεία στο ανθρώπινο σώμα, πως μπλοκάρεται η ροή ενέργειας, πως μέσω των Μ.Σ. τα μηνύματα φθάνουν στον εγκέφαλο και πως η Ρεφλεξολογία επαναφέρει την ενεργειακή ισορροπία.

ΠΕΜΠΤΗ :07/02/19

Επανάληψη του προγ/τος της 06/02/19

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: 08/02/19

Εκπ/ση στα εργαστήρια της AdΟol, για 4 ώρες

Οι εκπ/νοι θα μάθουν για:

Την ανατομική περιγραφή των 10 ζωνών(5 στα αριστερά και 5 στη δεξιά πλευρά του σώματος), που περιέχουν τα μεσημβρινά σημεία (χρήση ομοιώματος ανθρωπίνου σώματος)

Τη Τοπογραφική περιγραφή των Μ.Σ στα αυτιά, στις παλάμες και στα πέλματα (χρήση ομοιώματος ανθρώπινου σώματος και ειδικών χαρτών).

Πώς να συνδέουν τη κατάσταση των μεσημβρινών σημείων (σε αυτί, παλάμη, πόδι) με τα αντίστοιχα εσωτ. όργανα που επηρεάζονται λειτουργικά από την ενεργειακή ανισορροπία.

Τη Πρακτική μέθοδο αναγνώρισης των μεσημβρινών σημείων , με τη βοήθεια εμπειρογνωμόνων - τόσο σε μοντέλα (ομοιώματα ανθρωπίνου σώματος), όσο & στα σώματα των ίδιων των καταρ/νων, καθώς και στα σώματα των πελατών , αν είναι δυνατόν, εφαρμόζοντας τη μέθοδο job shadowing, παρακολουθώντας το έμπειρο προσωπικό.

Τι είναι οι "κρυσταλλώσεις» που παρατηρούνται γύρω από τα μεσημβρινά σημεία , σε νοσηρές καταστάσεις εσωτερικού ενεργειακού μπλοκαρίσματος.

Το Διαχωρισμό της Ρεφ/γίας σε 2 φάσεις:

Α)Εξερεύνηση

Β)Εφαρμογή

Ποιες περιπτώσεις είναι κατάλληλες για να «θεραπευτούν» από την Αισθητικό - Ρεφλεξολόγο μετά την εξερεύνηση και ποιες θα πρέπει να αποστέλλονται πρώτα στο γιατρό.

Μαθησιακά αποτελέσματα: Εκμάθηση της ανατομίας των Μ.Σ. με πρακτικό τρόπο σε ομοιώματα , σε χάρτες & στο ανθρώπινο σώμα. Σύνδεση των Μ.Σ. με τα εσωτ. όργανα που δυσλειτουργούν. Γνώση του τι είναι "κρυσταλλώσεις" & του διαχωρισμού της Ρεφλεξολογίας σε φάση Εξερεύνησης & ΕφαρμογήςΑΒΒΑΤΟ : 09/02/19

Επανάληψη του προγ/τος της 08/02/19

ΚΥΡΙΑΚΗ:10/02/19

Πρακτική άσκηση στην αναγνώριση των Μ.Σ. από τους καταρτ/νους , με την βοήθεια χαρτών , ομοιωμάτων και ειδικών εκπαιδευτών για 4 ώρες

Συμμετοχή σε πολιτιστική εκδήλωση

Μαθησιακά αποτελέσματα: Πρακτική άσκηση στην αναγνώριση των Μ.Σ.

ΔΕΥΤΕΡΑ:11/02/19

Κατάρτιση στα εργαστήρια της AdΟol, για 4 ώρες

Οι κατ/νοι θα εκπαιδευτούν σχετικά με:

Το τι περιλαμβάνει η φάση της εξερεύνησης :

Α)Τη καταγραφή του ιστορικού του πελάτη και η προσεκτική μελέτη του

Β)Τη προετοιμασία του δέρματος του αυτιού, της παλάμης και του πέλματος, πριν από την εφ/γή των πρακτικών μεθόδων της Ρεφ/γίας

Γ)Την ανακάλυψη των προβλημάτων των πελατών εφαρμόζοντας τη μέθοδο της ψηλάφησης των Μεσημβρινών σημείων.

Δ)Ποια είναι η "καλή επαφή" - ποια είναι η σημασία της

Καταρ/νοι θα πάρουν φωτ/φίες και βίντεο των επιδεικνυόμενων

 

Μαθησιακά αποτελέσματα: Λήψη Ιστορικού του πελάτη, προετοιμασία του δέρματος στα Μ.Σ., ανακάλυψη προβλημάτων με "ψηλάφηση".Τι είναι και τι σημαίνει η "καλή επαφή"

ΤΡΙΤΗ: 12/02/19

Κατάρτιση στα εργαστήρια της AdΟol,για 4 ώρες

Οι εκπ/νοι θα μάθουν :

Να «δουλέψουν» τη φάση εφ/γής της Ρεφ/γίας στη πράξη

Την «τεχνική περιποίησης/ θεραπείας» της Ρεφ/γίας, σε διαφορετικές περιπτώσεις προβλ/των των πελατών

Την «τεχνική περιποίησης / θεραπείας» από ειδικούς, με τη συμβολή των εκπ/νων, σε πελάτες που έχουν ολοκληρώσει τη φάση της εξερεύνησης και το πρόβλημά τους έχει οριστικοποιηθεί

Βιντεοσκόπηση της όλης διαδικασίας, η οποία θα είναι ένα μέρος του τελικού προϊόντος του σχεδίου (CD)

Παρουσίαση από την AdΟol, των επιτυχημένων περιπτώσεων εφ/γής της Ρεφ/γίας , σε πελάτες με διάφορα προβλήματα.

 

Μαθησιακά αποτελέσματα: Απόκτηση δεξιοτήτων στις τεχνικές εφαρμογής της Ρεφλεξολογίας στη Πράξη

ΤΕΤΑΡΤΗ: 13/02/19

Επανάληψη του προγ/τος της 12/02/19

Αξιολόγηση του προγρ/τος από όλους τους συντελεστές του

Απονομή πιστοποιητικών κατάρτισης

Επιστροφή στη Θεσ/κη

 

νεο καταστατικό

on Αυγούστου 17, 2018
in Νέα

Νεο καταστατικό της ΕΕΠΑΒΕ

Η 6η τροποποίηση του καταστατικού της ΕΕΠΑΒΕ έγινε στις 16-07-09

μπορείτε να το κατεβάσετε το νέο καταστατικό εδώ Doc_15_uO_2018_2053.pdf

 

apalis Biomedical

on Ιουνίου 24, 2018

apalis Biomedical

website : www.apallis.gr

Διεύθυνση : Θεμιστοκλέους 1, 10677 Αθήνα 

τηλ:  210 3808296

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

www.facebook.com/ApalisBiomedical/

Για κατάθεση συνδρομής διατίθεται ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ 

Στοιχεία Λογαριασμού: 217/480070-24

ΙΒΑΝ: GR78 0110 2170 0000 2174 8007 024

ΚΩΔ. SWIFT ΤΡΑΠΕΖΑΣ-BIC :ETHNGRAA

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ:

ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΩΝ ΒΟΡ.

 

Παρακαλούνται οι συνάδελφοι να αναγράφουν το όνομα καταθέτη όπως αυτό είναι γραμμένο στο μητρώο μελών του συλλόγου της Ένωσης (σε περίπτωση εταιρίας να αναγράφεται επίσης κ το όνομα αυτής).

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ

ΑΙΣΘΗΤΙΚΩΝ Β.ΕΛΛΑΔΟΣ (Ε.ΕΠ.Α.Β.Ε )

 

ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΕΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΤΙΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ

Αγαπητοί/τες συναδέλφοι / ισσες σας ενημερώνουμε :
Μετά τις εκλογές στις 04/02/2018 συγκλήθηκε σώμα στις 11/02/2018 για την ανάδειξη νέου ΔΣ , ψηφίστηκε :
Πρόεδρος : Φωτεινη Κλιανη 
Αντιπρόεδρος : Περιστερα Χατζηχαραλαμπιδου
Γραμματέας : Μαρια Παπαδοπουλου
Ταμίας: Ιωάννα Γιαγκοπουλου 
Υπεύθυνη Δημόσιων Σχέσεων : Ανδρονίκη Μπανασα 
Μέλος : Μαγδαληνη Μπαρουτα 
Μέλος: Μαγδαληνη Χουριδου
Α’ αναπληρωματική : Αργυρω Πεγια 
Β’ αναπληρωματική : Χαρικλεια Κωστή 
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή  και τη στήριξη  σας πάντα δίπλα σας για την ανάδειξη του κλαδου μας !

Ευχαριστούμε τις συναδελφισσες , στην εφορευτική επιτροπή :
Δημητρακοπουλου Γεωργία 
Θεμιστοκλεους Θωμαη 
Καραμπουρνιωτη Μαρια 
Μπαλομπα Γεωργία 
Στεφανιδου Ολγα 
Για την εθελοντική τους προσφορά στις εκλογές του Συλλογου μας .

Εξελεγκτική επιτροπή :
Καλογηρου Κατερίνα 
Μαρτσιου Γεωργία 
Τσαμακδα Μαριαννα.

Αντιπρόσωποι στην Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Εμπόρων Θεσσαλονίκης (ΟΕΕΘ)
Φωτεινη Κλιανη 
Περιστερα Χατζηχαραλαμπιδου.

Αντιπρόσωποι για την  Ομοσπονδία Συλλόγων Επαγγελματιών Διπλωματούχων Αισθητικών  Ελλαδος (ΟΣΕΔΑΕ )
 1. Κλιανη Φωτεινη 
2.Χουριδου Μαγδαληνη 
3. Χατζηχαραλαμπιδου Περιστερα 
4. Παπαδοπουλου Μαρια 
5.Μωυσογλου Ευσεβια 
6. Κωστή Χαρικλεια.

 

Σελίδα 1 από 18